200 bostäder byggs i östra Västerås

/assets/img/mostphotos/skiljebo.jpg
Pressbild: JM
 

Nu har bygglovet beviljats för bostäder i Skiljebo centrum, alldeles intill Skiljeboskolan. I den första etappen byggs 50 bostäder i höga huskroppar, men totalt ska det bli närmare 200 lägenheter, skriver Vestmanlands Läns Tidning (VLT).

I Skiljebo centrum i östra Västerås har planer på nya bostäder funnits ett tag. Planerna har dock mött kritik från boende i området som för ett år sedan överklagade detaljplanen. Det handlade bland annat om höjden på huskropparna, antalet bostäder och att kvällssolen för de boende skulle försvinna.


Nu har bygglovet beviljats, skriver VLT. Det är byggbolaget JM som står bakom projektet med de nya bostäderna, som ska uppföras intill Skiljeboskolan. Det rör sig om totalt 200 lägenheter, men i den första etappen byggs 50 bostäder. JM kallar projektet Skiljebo Äng. 


Lägenheterna i den första etappen kommer fördelas på två huskroppar. Husen ska ha sex våningar och boytan på lägenheterna blir 50–98 kvadratmeter. Priserna ska ligga mellan 1 595 000 kronor – 3 745 000 kronor med en avgift på 3 100 kronor–5 200 kronor, enligt JM:s hemsida. 


Bygget planeras starta i januari 2022 och inflyttningen beräknas till hösten/vintern 2023

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen