Snart byggstart för brf-projektet Spinneriet på Söder

/assets/img/spinneriet2-nordr.png
Spinneriet exteriör entré. Visionsbild från Veidekke
 

Utvecklaren Veidekke har fått i uppdrag av ägarbolaget Nordr att uppföra 88 bostadsrätter på Södermalm i Stockholm, inom ramen för projektet Spinneriet. Och snart är det dags för projektet att byggstarta, enligt uppgift från utvecklaren.

På Södermalm i Stockholm håller Stockholms stad tillsammans med ett flertal byggaktörer på att utveckla sju nya bostadskvarter. Det framgår av kommunens hemsida. Vid färdigställande ska de inrymma totalt runt 1 240 lägenheter.

Ifjol byggstartade fyra aktörer bostadsprojekt i området och en femte, bolaget Nordr, ska just nu vara i startgroparna med det Svanenmärkta projektet Spinneriet innehållande 88 bostadsrätter, som Bostadsrättsnytt tidigare skrivit om. Lägenheterna ska byggas i storlekar från 35 – 119 kvadratmeter och det nya kvarteret kommer vara beläget på Bondegatan nära Nytorget, Vita Bergsparken och Tvätt-Malins park.

Spinneriet interiör. Visionsbild från Veidekke Spinneriet interiör. Visionsbild från Veidekke

Av ett pressmeddelande framgår att bostadsutvecklaren Veidekke, som ägs av bolaget Nordr, fått i uppdrag att uppföra lägenheterna ifråga. Och enligt uppgift till Bostadsrättsnytt ska projektet kunna byggstarta i sommar, preliminärt under vecka 31.

På Nordr:s webbsida beskrivs området där bostadsrätterna ska uppföras som “historiska söderkvarter”. Detta då det ligger intill platsen där Per-Anders Fogelströms romaner utspelar sig, där delar av området fått namn efter hans karaktärer från Mina drömmars stad: Emelies Gata, Tummens Torg, Tvätt-Malins park och Lottens Gata.

Försäljningen av bostadsrätterna i Spinneriet startade våren 2020 och planerad inflytt är satt till hösten 2023. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen