Byggstart för brf med seniorbostäder i Malmö

/assets/img/bonum-brf-sangstenen-1.jpg
Bonum Brf Sångstenen på Elinegård i Malmö. Visionsbild från Riksbyggen
 

Nu har bygget av Bonum Brf Sångstenen från Riksbyggen startat på Elinegård i Malmö. Totalt ska föreningens hus komma att inrymma 52 bostadsrätter. Det står att läsa i ett pressmeddelande från utvecklaren.

Nu ska det första spadtaget i bygget av Riksbyggens Bonum Brf Sångstenen för seniorer vara avklarat, enligt ett pressmeddelande från bostadsutvecklaren. Det är en förening med 52 bostadsrättslägenheter som ska uppföras på platsen, ett projekt som Bostadsrättsnytt tidigare skrivit om. 

Föreningens bostadsrätter ska inrymmas i två flerbostadshus belägna i närheten av Limhamns kalkbrott och Elinegårds nya stadsdelspark. 
– Det är väldigt roligt att vi nu officiellt har startat byggandet av Bonum Brf Sångstenen. Med Bonum erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder med stort fokus på det sociala i bostadsrättsföreningen där det är möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Riksbyggen Bostad Sydvästs marknadsområdeschef Anders Jeppsson i pressmeddelandet.

Samtliga av föreningens lägenheter kommer antingen att utrustas med balkong eller uteplats. Bostäderna ska uppföras i storlekar från 39 upp till 99 kvadratmeter, fördelat på 1-4 rum. 

I pressmeddelandet listas ett par av hållbarhetsåtgärderna som blir aktuella för projektet. Som att föreningens gård ska få varierande växtlighet för ökad biologisk mångfald, att husen kommer byggas i enlighet med kraven för Miljöbyggnad Silver, samt att miljöhusen ska få gröna tak. 

Bonum är ett boendekoncept som Riksbyggen utvecklat för åldersgruppen 55 år och uppåt. Exempelvis uppges bostädernas badrum vara planerade för att minska risken för fallolyckor och det finns inga trösklar i lägenheterna. Vidare ska ljudisoleringen vara bättre än vad standarden kräver, tunga dörrar har automatiska dörröppnare och alla utrymmen i föreningens hus ska gå att nå via hiss.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen