Sundsvall: Säljmål uppnått – kajhus kan börja byggas

/assets/img/mostphotos/studio3d_kajhusetsolsidan-etapp-2_ext1_p-min.jpg
Pressbild projekt Kajhuset Solsidan 2
 

På en månad har bostadsrätter i projektet Kajhuset Solsidan 2, på Norra kajen i Sundsvall, sålts för över 100 miljoner kronor. Därmed har säljmålet uppnåtts och bygget kan dra igång, rapporterar Sundsvalls Tidning.

På Norra kajen i Sundsvall planerar byggherren 360sol AB att bygga sitt andra hus, Kajhuset Solsidan 2. I april gick bostadsrätterna i huset ut till försäljning. På några dagar såldes 28 av de totalt 45 lägenheterna, enligt Sundsvalls Tidning (ST).


Nu har över 80 procent av lägenheterna sålts och de har inbringat över 100 miljoner kronor. Det betyder att bygget av huset kan dra igång. Enligt ST ska anläggning av husets grund påbörjas i höst eller vid årsskiftet. Bygget beräknas ta ungefär ett år.


I skrivande stund finns fem lägenheter kvar till salu, fyra ettor och en tvåa.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen