Ytterligare 300 bostäder planeras på Norra kajen

/assets/img/mostphotos/39736789-sundsvall-3.jpg
Sundsvall. Foto: Mostphotos
 

Nu när planeringen för Norra kajen går in i sitt slutskede står det klart att 300 bostäder till planeras på området. Detta enligt Sundsvalls Tidning.

Norra kajen i Sundsvall har de senaste åren gått igenom en stor förändring med ny bebyggelse. De två första detaljplanerna för området har börjat byggas och nu håller den tredje detaljplanen på att finslipas. Detaljplan nummer tre fokuserar på området på norra sidan av Heffner allé, mellan infarten till Tivoliverket och rondellen på gamla E4:an. Det är minst två bostadskvarter, ungefär 300 lägenheter, som ska byggas på platsen, skriver Sundsvalls Tidning (ST).


Enligt Georg Börlin, projektledare på Norra kajen, som ST talat med, finns det flera byggbolag som är intresserade av att bygga. Han berättar också för tidningen att byggstarten är några år bort. Vilken upplåtelseform bostäder ska få är fortfarande obestämt. 


Totalt kommer Norra kajen ge Sundsvall cirka 3 000 nya bostäder.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen