Göteborg: Säljstart för ny brf i Eriksberg – med 70 meter högt hus

/assets/img/pr-celsius-splash.jpg
Inglasad gemensamhetslokal på plan 23 i Brf Celsius. Pressbild Bjurfors
 

Nyligen säljstartade Peabs projekt Brf Celsius i Eriksberg, Göteborgs kommun. När föreningens 70 meter höga hus är färdigbyggt kommer det ha 23 våningar med totalt 91 bostadsrätter.

Området Eriksberg i Göteborgs kommun ska få ett nytt landmärke i form av ett 70 meter högt flerbostadshus med bostadsrätter från bostadsutvecklaren Peab. Detta enligt ett pressmeddelande från mäklarfirman Bjurfors som fått i uppdrag att sälja bostäderna. Av Peab Bostads hemsida framgår att projektet, Brf Celsius, säljstartade den 26 maj i år. Då släpptes 56 av bostadsrätterna till försäljning.

Interiör, Brf Celsius. Pressbild Bjurfors Interiör, Brf Celsius. Pressbild Bjurfors

Totalt kommer föreningens hus att inrymma 91 lägenheter fördelat på 23 våningar. Bostadsrätterna byggs i storlekar från ettor om 27 kvadratmeter till fyror om 102 kvadratmeter. Föreningen uppges också komma att utrustas med en gemensam yta för co-working.
– Sättet vi lärt oss arbeta på i och med pandemin, kommer med största sannolikhet att leva vidare i viss mån även framöver. Det har vi tagit höjd för här, säger Peab Bostads försäljningschef (region väst) Johannes Öberg i pressmeddelandet.

På husets tak ska det byggas en gemensamhetslokal med “panoramafönster mot himlen och omgivningarna”. Vidare ska föreningens byggnad även innehålla en gästlägenhet, elbil- och elcykelpool samt en gemensam terrass.

Tillträde är planerat till sommar/höst år 2024. Priset för en bostadsrätt i föreningen startar på 1 845 000 kronor med månadsavgiften 2 564 kronor.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen