300 nya bostäder byggs i Sollentuna

/assets/img/visionsbild_ikano_vasjo-torg-1615292376.jpg
Ikanos kvarter med cirka 90 bostadsrätter vid Väsjö torg. Visionsbild: Ikano
 

Vid Väsjö torg i Sollentuna ska runt 300 nya bostäder uppföras, både hyresrätter och bostadsrätter. Projektet beräknas kunna byggstarta under 2021. Det framgår av ett pressmeddelande från Sollentuna kommun.

Längs den nyanlagda Slalomvägen i Väsjön, Sollentuna, ska det uppföras fyra nya kvarter med runt 300 bostäder. Bygget av projektet beräknas kunna starta under 2021 och preliminär inflyttning är satt till 2023.

Den åttonde mars i år fattade Sollentunas kommunstyrelse beslut om vilka som får bygga kvarteren, genom att godkänna köpeavtal med utvalda aktörer. Det bekräftar Jonas Riedel, gruppledare i fullmäktige för Centerpartiet, för Bostadsrättsnytt.

I och med detta utsågs Bonava, Ikano och Nordr till utvecklare av bostäderna. I ett tidigare pressmeddelande från kommunen gav Moa Rasmusson (L), ordförande i Sollentuna kommuns samhällsbyggnadsnämnd, en kommentar om projektet.
– Det är mycket positivt att utbyggnaden av Väsjön torg nu kan starta. Väsjö torg är en viktig pusselbit i utbyggnaden av Väsjön och kommer ha närhet till såväl vatten, natur, kollektivtrafik och inom några år en skola, säger hon.


Bonava ska bygga runt 150 hyresrätter, Ikano cirka 90 bostadsrätter, och Nordr uppför cirka 50 bostadsrätter. 

Nordrs kvarter med cirka 50 bostadsrätter. Illustration: Tengbom Nordrs kvarter med cirka 50 bostadsrätter. Illustration: Tengbom

Kommunens val av bostadsproducenter motiveras bland annat med att det möjliggör en blandning av boendeformer och att “samtliga aktörer har egen kapacitet för att komma igång och genomföra produktionen i närtid.”

Utbyggnadsordning Väsjö torg. Totalt beräknas omkring 1 000 bostäder att kunna byggas på Väsjö torg i etapper fram till omkring 2029. Bildkälla: Sollentuna kommun Utbyggnadsordning Väsjö torg. Totalt beräknas omkring 1 000 bostäder att kunna byggas på Väsjö torg i etapper fram till omkring 2029. Bildkälla: Sollentuna kommun

De sammanlagt runt 300 bostäderna ingår i en första etapp med bostäder vid Väsjö torg. Under året fortsätter planeringen inför försäljning av ytterligare byggrätter i området, där etapper med totalt 1 000 bostäder är tänkta att byggas i Väsjöns mest centrala del fram till runt år 2029.

Enligt pressmeddelandet planeras det även för nyproduktion av bostäder i andra delar av Väsjön. Bland annat i Norra Väsjön där bostadsutvecklarna SSM och JM via Seniorgården ska starta produktionen av bostadsrätter, hyresrätter och serviceboenden i år. Dessa bostäder ska uppföras i den sydvästra delen av området, närmast Gustavsbergsleden. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen