NCC bygger brf-hus med 14 våningar i Ö-vik

/assets/img/o-vik.png
Visionsbild av de totalt tre fastigheterna som Indulogg planerar för på Framnäsudden. Illustration: TM Konsult
 

På Framnäsudden i Örnsköldsvik är det snart dags för byggstart av fastighetsbolaget Induloggs planerade 14-våningshus med bostadsrätter. Av ett nytt pressmeddelande framgår att NCC fått i uppdrag att uppföra flerbostadshuset.

På uppdrag av fastighetsbolaget Indulogg AB har byggföretaget NCC fått i uppdrag att uppföra ett bostadshus med 51 bostadsrättslägenheter fördelat på 14 våningsplan, ett projekt som Bostadsrättsnytt skrivit om tidigare. Storlekarna på de planerade lägenheterna uppges variera från två till fyra rum och kök. Varje bostad får en yta om mellan 50-100 kvadratmeter och inglasad balkong.   
– NCC är glada för förtroendet att redan i tidigt skede få möjlighet att utveckla framtidens boende i Örnsköldsvik tillsammans med Indulogg AB och TM Konsult. Projektet är ett bra exempel på ett gott samspel och ett kunskapsutbyte där nya idéer växt fram med nytänkande i fokus. Nu inleds projektering och markförberedande arbeten på platsen, säger NCC Building Swedens affärschef Andreas Wikman i pressmeddelandet.

Visionsbild av de totalt tre fastigheterna som Indulogg planerar för på Framnäsudden. Illustration: TM Konsult Visionsbild av de totalt tre fastigheterna som Indulogg planerar för på Framnäsudden. Illustration: TM Konsult

Husets fasad blir ljussatt och underhållsfri, med färgsättning i svartvitt. På tak och runt huset kommer det finnas ytor för grönska och solceller. Projektet byggs som första etappen av tre nya fastigheter i området.
– Vårt mål är att området på sikt utvecklas till en stadsnära miljö vid havet, med plats för både restaurang och butiker, säger Stefan Sjöberg på Indulogg AB i pressmeddelandet.

Byggstarten för projektet är planerad till maj 2021 och bostadshuset beräknas stå klart i slutet av nästa år.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen