Veidekke bygger brf-kvarter med villakänsla i Bromma

/assets/img/8e4227db17bc74c2_org.jpg
Bromma Trädgårdsstad. Visionsbild från Veidekke
 

I Brommastadsdelen Äppelviken inom Stockholms kommun har bostadsutvecklaren Veidekke fått i uppdrag att bygga ett nytt brf-kvarter med villakänsla, bestående av småskaliga trähus. Uppdragsgivare ska vara Nordr, före detta Veidekke Eiendom. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bostadsutvecklaren Veidekke ska på uppdrag av Nordr (tidigare Veidekke Eiendom) bygga ett nytt bostadskvarter med 42 bostadsrätter i Äppelviken, Bromma, inom Stockholms kommun. Projektet går under namnet Bromma Trädgårdsstad. Det skriver utvecklaren i ett pressmeddelande. Enligt Stockholms stads hemsida är Äppelviken en stadsdel inom Bromma stadsdelsområde.

De planerade bostadsrätterna beskrivs med ord som “villakänsla” och kommer att inrymmas i småskaliga trähus. Bostäderna byggs i storlekar om två till fem rum, med förråd och parkering under mark. I pressmeddelandet ger Jonas Petersson, biträdande regionchef på Veidekke Bygg Stockholm, följande kommentar:
– Vi är glada över att Nordr har gett oss det här förtroendet att bygga ett nytt stadsnära boende i en miljö som är full av charm och gammal karaktär. Miljövänliga och småskaliga trähus i varierande storlekar är precis vad människor efterfrågar just nu.

Platsen där Bromma Trädgårdsstad ska uppföras är belägen vid Koltrastvägen/Västerled i Äppelviken. Husen ska vara anpassade till omgivande natur och Äppelvikens villakaraktär. Samtliga av kvarterets bostäder kommer få balkong eller egen uteplats.

– Vi ser givetvis fram emot att bygget av våra nya bostäder i Äppelviken kommer igång efter årsskiftet. Det är ett väldigt populärt område strax utanför Stockholm där det inte har byggts nytt på många år. Många letar efter nybyggda bostäder i det här läget och det har visat sig tydligt i det stora intresset för projektet som vi har sett sedan start, säger Nordr:s projektledare Sofie Blom i pressmeddelandet.

Byggstart för projektet är planerad till efter årsskiftet och inflyttning är beräknad att kunna starta sommaren 2022.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen