Nya bostadsrätter i Malmaberg från Peab

/assets/img/brf-tallglantan-visionsbild.png
Visionsbild av Brf Tallgläntan i Malmaberg. Bildkälla: wec360° / Peab Bostad
 

En ny brf från Peab Bostad har byggstartat i Malmaberg, Västerås. Totalt kommer föreningen att bestå av 48 bostadsrätter, inrymda i femvåningshus och parhus.

Nyligen byggstartade Brf Tallgläntan i Västeråsstadsdelen Malmaberg, ett projekt från bostadsutvecklaren Peab Bostad. Den 13 november invigdes byggnationen officiellt med ett första spadtag som togs internt på grund av den pågående pandemin. 

Byggstart för Brf Tallgläntan i Västeråsstadsdelen Malmaberg. I bild från vänster:  Johan Ringblom (projektledare Peab Bostad), Christer Strid (distriktschef Peab Bostad), och Johan Jansson (arbetschef Peab Sverige). Foto: Therese Pettersson / Peab Byggstart för Brf Tallgläntan i Västeråsstadsdelen Malmaberg. I bild från vänster: Johan Ringblom (projektledare Peab Bostad), Christer Strid (distriktschef Peab Bostad), och Johan Jansson (arbetschef Peab Sverige). Foto: Therese Pettersson / Peab

En film från invigningen går nu att se på utvecklarens YouTube-kanal och via projektets hemsida för alla som vill. 

Den nya bostadsrättsföreningen kommer att bestå av 48 Svanenmärkta bostäder i modern tappning, enligt ett pressutskick från utvecklaren. Bostadsrätterna ska inrymmas i femvåningshus med två till tre rum per lägenhet, och i parhus med 101 kvadratmeter boarea per bostad fördelat på fyra rum. Tvåorna blir 35 kvadratmeter stora och treorna 74 kvadratmeter. Inflyttning i Brf Tallgläntan har preliminärt satts till sommaren år 2022. Uppgifter om boarea har hämtats från Peab Bostads hemsida. 

Stadsdelen Malmaberg, belägen tre kilometer från centrala Västerås, uppges i dagsläget ha en blandning av flerbostadshus och villor.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen