NCC och Ekeblad Bostad bygger radhus i Ystad

/assets/img/ystad_ncc.jpg
Visionsbild av Brf Strandsnäckan i Ystad. Bildkälla: Ekeblad Bostad
 

Fastighetsutvecklarna NCC och Ekeblad Bostad ska tillsammans bygga 25 radhuslägenheter i Ystad, Skåne län. Bostäderna är tänkta att bli bostadsrätter. Det framgår av ett pressmeddelande från NCC.

De två fastighetsutvecklarna NCC och Ekeblad Bostad, som tidigare byggt ett par hundra svenska radhus tillsammans, förlänger samarbetet med fler projekt i landet. Bland annat är siktet nu inställt på Ystad där de ska bygga Brf Strandsnäckan med 25 radhuslägenheter i Nybrostrand. 

Radhusen ska enligt uppgift få putsad fasad och pulpettak. Vidare kommer bostadsrätterna få stora fönsterpartier och generöst tilltagna sociala ytor, samt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. 

Enligt NCC håller bostäderna hög kvalitet samtidigt som de är prisvärda. Detta tack vare effektiva byggmetoder. Utvecklaren har tidigare uppfört liknande radhus i exempelvis Helsingborg, Halmstad, Laholm, Falkenberg och Åhus. 
– Tillsammans med NCC har vi hittills byggt cirka 200 radhus enligt samma grundmodell och ser fram emot att bygga många fler. Genom en standardiserad byggprocess, stark kostnadskontroll och ytsmart design har vi skapat ett uppskattat koncept, säger Henrik Ekeblad på Ekeblad Bostad i pressmeddelandet.

Byggstarten för projektet i Nybrostrand är satt till hösten 2020 med planerad inflyttning vid slutet av nästa år.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen