Botkyrka får ny brf med flerbostadshus av trä

/assets/img/shh_botkyrka.jpg
Visionsbild av Brf Kaptenen i Botkyrka. Pressbild från SHH
 

Bostadsutvecklaren SHH har byggstartat ett brf-projekt med 54 nya lägenheter i Botkyrka, Stockholms län. Bostadsrätterna ska inrymmas i flerbostadshus av svenskt trä. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyligen byggstartade ett projekt med 54 bostadsrätter i Botkyrka, Stockholms län, från bostadsutvecklaren SHH. De nya bostäderna byggs i stadsdelen Rikstens friluftsstad söder om Tullinge, ett område där det tidigare låg ett militärt flygfält. Föreningen har fått namnet Brf Kaptenen. Detta enligt ett pressmeddelande från SHH.

Utvecklaren har beviljats bygglov och beslutet uppges nu ha vunnit laga kraft. Det framgår också att bindande förhandsavtal ska ha tecknats för 70 procent av bostäderna i projektet innan byggstarten.   

De nya bostadsrätterna ska inrymmas i flerbostadshus av svenskt trä och husentreprenaden utförs av Götenehus AB. 

Enligt Ann-Louise Gustafsson, försäljningschef på SHH Bostad, har intresset för projektet varit stort.  – Rikstens friluftsstad är en fantastisk stadsdel som erbjuder de boende ett attraktivt och naturnära bostadsläge i ett växande Stockholm. Det har varit ett stort intresse för vårt projekt Brf Kaptenen, som består av moderna och välplanerade hem nära Stockholm city, säger hon i pressmeddelandet. 

Inflyttning är planerad att pågå från slutet av 2021 till och med våren 2022.

I dagslägen finns det omkring 1 000 bostäder i Rikstens friluftsstad. År 2030, när stadsdelen är färdigbyggd, kommer den att ha totalt 3 500 bostäder. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen