Veidekke byger nytt i Solna

/assets/img/mostphotos/solnavagen.jpg
Visionsbild av hur den nya bebyggelsen på Solnavägen kommer att se ut. Pressbild från Veidekke
 

Solnavägen ska bli en stadsgata som binder samman Solna med nybyggda Hagastaden. Veidekke ska bygga 220-330 nya bostäder längs vägen, enligt ett pressmeddelande.

Solnavägen ska bebyggas för att skapa en stadsgata som binder ihop den nya stadsdelen Hagastan med centrala Solna. I framtiden ska även vägen bli en länk in till Stockholms innerstad. Veidekke meddelar i ett pressmeddelande att deras detaljplan för bebyggelse längs Solnavägen nu vunnit laga kraft.
– Med den nya bebyggelsen, som länkar samman centrala Solna med Hagastaden, tar vi första steget i utvecklingen av Solnavägen från en trafikled till en mer levande, attraktiv och trygg stadsgata, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad, i pressmeddelandet.


Veidekke planerar att bygga 220-330 bostäder, en förskola och butiker i bottenvåningen på bostadshusen. Bostäderna byggs i tre kvarter som byggs samman av ett garage. Tanken med de nya husen är att de ska skapa en stadskaraktär med mycket glas. 


Försäljningen av bostäderna beräknas ske till årsskiftet. Bygget startar under år 2022.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen