Ny båtlinje till Telegrafberget i Nacka

/assets/img/mostphotos/telegrafberget_flybilden_111013_300dpi.jpg
Telegrafberget. Foto: Ahlqvist & Almqvist arkitekter AB/HSB
 

På Telegrafberget i Nacka håller HSB på att bygga bostäder. Nu står det klart att en ny båtlinje ska gå till platsen från Strömkajen i centrala Stockholm. Detta framgår av ett pressmeddelande.

Mellan Hasseludden och Nacka Strand växer det nya bostadsområdet Telegrafberget fram. HSB bygger 250 bostäder i området och deras första projekt Brf Fyrhusen blir inflyttningsklart i augusti. År 2022 ska det andra projektet Brf Kajen vara klart. I området ska, förutom bostäder, även hotell och spa byggas.


I ett pressmeddelande skriver HSB att det nu står klart att Vaxholmsbolagets båtlinje 83 ska gå mellan Telegrafberget och Strömkajen. Den första båtturen är planerad till den 17 augusti.
– Det är glädjande att båtpendlingen till och från Nacka nu ges möjlighet att växa ytterligare. För oss är frågan om ett hållbart resande viktig och det här blir ett bra tillskott till utvecklingen av området runt Telegrafberget, säger Mats Bohman, trafik- och fastighetsdirektör Nacka kommun, i pressmeddelandet.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen