Nu byggstartar omstridda Klockelund i Farsta

/assets/img/mostphotos/klockelund-perpsektiv-800x533.jpg
Klockelund. Illustration: Landskapslaget/Stockholms stad
 

I Farsta ska nu byggandet av bostadskvarteret Klockelund dra igång, efter att planerna tidigare överklagats. Det är totalt 480 bostäder som ska rymmas i området, skriver Mitt i.

I Larsboda i Farsta, mellan Drevviken och Perstorpsvägen, har planerna på ett nytt bostadsområde funnits i flera år. Det nya området går under namnet Klockelund och ska innehålla totalt 480 bostäder och en ny förskola, rapporterar Mitt i. 


För att bostadsområdet ska kunna uppföras behöver befintliga byggnader som ligger på platsen rivas eller flyttas. Det är bland annat ett torp från 1930-talet och en koloniträdgård. Byggplanerna överklagades till mark- och miljödomstolen, men de avslog överklagandena. Nu ska bygget starta och den första inflyttningen är beräknad till 2023. 


I Klockelund bygger bland annat Botrygg drygt 100 bostadsrätter med utsikt över Drevviken. Även Folkhem ska bygga i området. Deras bidrag till området består av 50 bostadsrätter i stadsvillor byggda i trä. Byggföretaget Åke Sundvall uppför 48 bostadsrätter med yteffektiv planlösning.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen