Byggstart för brf-projekt i Ultuna – så många lägenheter har sålts

/assets/img/9dc0e736b8032998_800x800ar.jpg
Illustration av Bonavas kommande brf-kvarter Nästet i Uppsala. Bildkälla: Bonava
 

Bonava produktionsstartar bostadsprojekt med 35 bostadsrätter i Ultuna söder om Uppsala. Försäljningen påbörjades i slutet av 2019 och det finns fortfarande en del lägenheter till salu.

I ett pressmeddelande från Bonava, daterat den elfte mars i år, finns informationen att bostadsutvecklaren ska starta produktionen av 35 lägenheter i Uppsala. Det handlar om ett nytt kvarter med bostadsrätter som ska byggas i Ultuna, söder om Uppsala. Kvarteret har fått namnet Nästet och inflyttning i bostäderna beräknas kunna påbörjas under kvartal tre år 2021.  

När säljstartade projektet? 
– Försäljningen i Nästet startade i slutet av 2019 och projektet mottogs väl av marknaden. Den elfte mars 2020 startade vi produktion av 35 bostäder vilka ska färdigställas under 2021. Totalt planerar Bonava för cirka 170 hem i flera etapper. Samtliga bostäder är Svanenmärkta och grannskapet kommer att ha en stark hållbarhetsprofil med bland annat solceller på taken, tillgång till elbil, elcyklar och en ellådcykel, säger Bonavas presschef Fredrik Hammarbäck till Bostadsrättsnytt.

I praktiken innebär ett Svanenmärkt hem till exempel att det har energisnåla lösningar, god ljudisolering, bra ventilation, och att byggmaterialet inte innehåller miljöfarliga ämnen. En Svanenmärkning kan också ge möjlighet till ett grönt bolån med rabatt på bolåneräntan.

Har ni visningar som vanligt, eller erbjuder ni digitala visningar som komplement? 
– Då vår främsta prioritering i dessa tider är hälsa och säkerhet för våra kunder och medarbetare, genomför vi i nuläget inga öppna visningar. Däremot erbjuder vi våra kunder privata, förbokade visningar med nya rutiner för ökad säkerhet och digitala visningar för den som inte har möjlighet att träffa oss, förklarar Fredrik Hammarbäck. 

På Bonavas hemsida kan man läsa mer om projektet. Bland annat att bostadsrätterna ska inrymmas i fem våningsplan och att inflytt är planerad till oktober nästa år. Vidare ska bostadsrätterna byggas i storlekarna 35 – 116 kvadratmeter, fördelat på ett till fem rum. Priset för en lägenhet uppges ligga på från 1 295 000 kronor. Vidare uppges tio av de 35 lägenheterna vara sålda, i skrivande stund.

För de som köper en bostad av Bonava ingår en paketlösning med försäkringar och garantier som uppges skydda och hjälpa köparen både före och efter förvärvet. Paketet heter Tryggt Boende och ska enligt hemsidan innehålla avbokningsskydd, bokostnadsskydd och prisfallsskydd.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen