SSM återlämnar fastighet till Täby kommun

/assets/img/8b4a30bb5563dc3a_800x800ar_.jpg
Illustration av Täby Market. Pressbild SSM
 

Tidigare var tanken att SSM skulle bygga 134 bostadsrätter på fastigheten Täby Topasen 4, men nu har bostadsutvecklaren valt att inte tillträda marken och därför återlämnat den till kommunen.

År 2018 tecknade bostadsutvecklaren SSM ett marköverlåtelseavtal med Täby kommun om att bygga bostäder på en del av fastigheten Täby Hästen 2, som idag går under namnet Täby Topasen 4. 

Tanken var att utvecklaren skulle uppföra bostadsrättsprojektet Täby Market på platsen med 134 bostadsrätter. Men av kommersiella skäl har utvecklaren valt att inte tillträda marken ifråga, och fastigheten uppges därför ha återlämnats till Täby kommun. Det framgår av ett pressmeddelande från SSM. 

Parterna har kommit överens om att kommunen ska återbetala omkring 8,7 miljoner kronor till SSM, vilket motsvarar merparten av den handpenning som utvecklaren tidigare erlagt för överlåtelsen. Återbetalningen ska ske under kvartal två i år.

Enligt Annica Timmerman, kommunikationschef vid Täby kommun, är planen fortfarande att det ska byggas bostadsrätter på platsen.
– Täby kommunen har som ambition att teckna ett nytt marköverlåtelseavtal med en ny exploatör för att bygga bostadsrätter enligt upprättad detaljplan, säger hon till Bostadsrättsnytt. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen