Lägenheter slutsålda i Uppsalas högsta bostadshus

/assets/img/mostphotos/yosds4vz9apqu5xkitj7.jpg
Uppsala View. Pressbild från Veidekke
 

Lägenheterna i det cirka 50 meter höga bostadshuset Uppsala View är nu slutsålda. Det meddelar Veidekke Eiendom, som står bakom projektet.

Nära gröna ängar, en 4H-gård och det moderna shoppingområdet Gränbystaden har Veidekke Eiendom byggt Uppsala View. Huset, som är Uppsalas högsta bostadshus på 52 meter, började byggas 2017. Bostadsrättsnytt har tidigare skrivit om projektet.


Nu har de 80 lägenheterna sålt slut och i sommar flyttar de sista köparna in, skriver Veidekke i ett pressmeddelande.
– Det känns givetvis fantastiskt att alla bostäder i Uppsala View nu är sålda. Vi visste från start att det här skulle bli ett unikt projekt och det har varit väldigt givande att vara med och utveckla ett nytt landmärke i Uppsala, säger Åsa Lagerlöf, försäljningschef Mälardalen, Veidekke Eiendom


Uppsala View är ritat av White arkitekter. Det höga husets lägenheter har ett–tre rum och kök och de flesta av bostäderna har tillhörande inglasad balkong. Boytan på lägenheterna varierar mellan 25–76 kvadratmeter. Alla de boende ges tillgång till en stor takterrass och under huset finns ett garage. Tack vare höjden på huset bjuder utsikten på både domkyrkans torn och slottet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen