Nu är det klart – då kan Brf Bryssel byggstarta i Ö-vik

/assets/img/wec360_33.jpg
Illustration av planerade HSB brf Bryssel i Örnsköldsvik. Bildkälla: HSB Södra Norrland / wec360°
 

Efter en lyckad säljstart av HSB Brf Bryssel i Örnsköldsvik står det nu klart att bostadsprojektet kan byggstarta under kvartal tre i år. Detta enligt HSB Södra Norrland.

Det kooperativa bostadsföretaget HSB Södra Norrland planerar för en ny brf med 30 bostadsrätter i centrala Örnsköldsvik, något som Bostadsrättsnytt tidigare skrivit om. Efter en lyckat säljstart är det nu bestämt att den nya föreningen ska börja byggas under kvartal tre i år. Över 70 procent av lägenheterna ska ha sålt på sex veckor. Det framgår av ett pressmeddelande från bostadsföretaget.

Anders Wallner, vice vd HSB Södra Norrland, säger till Bostadsrättsnytt att det nu sålts tillräckligt många lägenheter för att projektet ska kunna byggstarta. Planen är att bygget ska påbörjas i augusti/september 2020.

För de som köper en bostadsrätt i den nya föreningen ingår en trygghetsförsäkring med avbokningsskydd, tillträdesskydd, bokostnadsskydd och prisfallsskydd. Enligt pressmeddelandet ger försäkringen “ett omfattande skydd både innan och efter tillträdet.”   

Brf Bryssel ska uppföras i ett flerbostadshus längs med Fabriksgatan, vilket kommer att inrymma 30 bostadsrätter i sex våningar. Inflyttning är beräknad till hösten år 2022.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen