Ny brf från HSB vid Telefonplan

/assets/img/hsb_dialogen_exterior_zynkavisual_200227_low_.jpg
Illustration av kommande HSB Brf Dialogen vid Telefonplan. Bildkälla: Zynka Visual
 

HSB planerar för en ny brf vid Telefonplan i Stockholm. Föreningens bostadsrätter kommer att inrymmas i både flerbostadshus och stadsradhus, med industri-inspirerad arkitektur.

Vid Telefonplan i Stockholm planerar HSB Bostad för en ny bostadsrättsförening. Den har fått namnet HSB brf Dialogen och kommer att bestå av 37 bostadsrätter inrymda i flerbostadshus och radhus i två plan. Totalt ska det uppföras ett punkthus med 25 lägenheter och tolv stadsradhus. Det står att läsa på HSB:s hemsida. 

Bostäderna är tänkta att byggas i storlekarna 33 – 120 kvadratmeter, med ett till fem rum och kök. Tiden för inflyttning har preliminärt satts till fjärde kvartalet år 2022, och arkitektfirman bakom bostädernas utformning ska vara Semrén & Månsson. 

Inspiration till gestaltningen av Brf Dialogen har hämtats från den industriarkitektur från tidigt 40-tal som finns i området. Till exempel ett sågtandat tak, fasader med ljus varmvit puts, och plåtdetaljer i bronston. Radhusen får varierande fasadkulörer.

Utöver det ska varje radhus få en takterrass med en yta på 50 kvadratmeter där det ska finnas tillgång till utekök. Och punkthuset kommer utrustas med ett garage.

Då projektet fortfarande är i planeringsstadiet kommer HSB att släppa ytterligare information om det längre fram.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen