Dags för inflyttning i Brf Opal i Sollentuna

/assets/img/brf-opal-gata.JPG
Visionsbild från Blooc av parhus i Brf Opal
 

Ifjol tecknade bostadsutvecklaren Blooc och fastighetutveckaren Serafim Fastigheter avtal om ett nytt bostadsprojekt i Sollentuna, Brf Opal. Och snart är det dags för inflyttning.

År 2018 förvärvade fastighetsutvecklaren Serafim Fastigheter byggrätter i Häggvik i Sollentuna kommun som gav dem rätt att bygga 14 bostäder. Året därpå tecknade de avtal med bostadsutvecklaren Blooc om att tillsammans utveckla ett bostadsprojekt på platsen, Brf Opal.

Det är den familjeägda träindustrin Derome som stått för produktion och entreprenad inom projektet, ett bolag som sedan 2017 är delägare i Blooc. Då produktionen löpt på som planerat kunde de första stommarna till husen resas i november förra året. Det framgår av ett pressmeddelande från Blooc.

Och snart är det dags för inflyttning i Brf Opal. Enligt Camilla Käll, marknadchef på Blooc, beräknas löpande inflyttningar kunna ske från i maj 2020.

Den nya bostadsrättsföreningen uppges ligga 400 meter från Häggviks pendeltågsstation. På Blooc ser man fram emot att de första kunderna ska flytta in i kvarteret som beskrivs som en förlängning av ett befintligt bostadsområde. 
– Vi är väldigt nöjda över slutresultatet och det blir spännande att få vittna nya Blooc hemägare ta sig an sina nya hus och trädgårdar, säger Henni Ruohonen, arkitekt och designchef på Blooc.   

Brf Opal består av 14 parhus, ritade av arkitekter på Blooc. Varje bostad har byggts i storleken 99 kvadratmeter fördelat på två plan.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen