Råvind i Linnéstaden blir bostadsrätter

/assets/img/bjurfors_nyckelhalet_livingroom.jpg
Visionsbild av ett rum i en av Brf Nyckelhålets framtida vindsvåningar. Pressbild Bjurfors
 

En tidigare råvind på Sveagatan i Linnéstaden, Göteborg, ska byggas om till tolv bostadsrätter. Bakom projektet står 4D Bygg och vindsvåningarna kommer att förmedlas av Bjurfors.

Brf Nyckelhålet i Göteborgsstadsdelen Linnéstaden ska utökas med tolv nya vindsvåningar på Sveagatan två. I dagsläget har föreningen 30 bostadsrätter, två hyresrätter och tre lokaler. Det är exploatören 4D Bygg som ska omvandla föreningens råvind till bostadsrätter, och fastighetsmäklaren Bjurfors som ska sälja bostäderna.   

I ett pressmeddelande från Bjurfors uppges projektet redan vara i full gång. Byggstart och säljstart har preliminärt satts till våren 2020, med tillträde vid årsskiftet 2020/2021. Totalt beräknas bygget av vindsvåningarna ta runt nio månader att genomföra. 

De planerade vindsvåningarna beskrivs som kvadratsmarta, belägna i en “ikonisk fastighet” uppförd år 1903 med tidstypiska materialval. Huset ska även ha sådant som terrasser, torn och kupor. Varje ny lägenhet kommer att bli 35 kvadratmeter stor till ytan. 
– Genom att vara flexibla, tillgängliga och personliga, ges goda förutsättningar för ett lyckat projekt. Målet är att den som flyttar in i en lägenhet skapad av 4D Bygg ska bo i ett unikt och välplanerat hem men också känna igen de goda materialvalen, omvårdad exklusivitet och hållbarhet, säger Fredrik Nyman på 4D Bygg i pressmeddelandet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen