Bostäder i Järfälla säljs med konceptet BRF 2.0

/assets/img/well.jpg
Visionsbild av Urban Park i Järfälla. Pressbild från Well Fastigheter
 

Bolaget Well har säljstartat ett projekt med upp till 1 000 bostadsrätter i Järfälla utanför Stockholm. Bostäderna säljs med konceptet BRF 2.0, som innebär en högre avgift mot en lägre insats.

Vid årsskiftet säljstartade fastighetsbolaget Well Fastigheter ett bostadsprojekt i Barkarbystaden, belägen i Järfälla utanför Stockholm. Det går under namnet Urban Park och innehåller upp till 1 000 bostadsrätter, vilka säljs med konceptet BRF 2.0 som i korta drag innebär en högre månadsavgift mot en lägre insats. Priset blir lägre då bostadsrättsföreningen står för den största delen av bolånen. Detta enligt ett pressmeddelande från bolaget.  

Interiör visionsbild, Urban Park i Järfälla. Pressbild från Well Fastigheter Interiör visionsbild, Urban Park i Järfälla. Pressbild från Well Fastigheter

Till exempel ligger fullpris för de minsta bostadsrätterna i Urban Park på 245 000 kr, med en avgift på 5 495 kr. Byggstart är beräknad till år 2022 och preliminärt tillträde är satt till 2023. Av pressmeddelandet framgår att bostäderna ska byggas 300 meter från en planerad T-banestation i området.

Vidare står att läsa om att Well också lanserar projektet WELL Digital och Mäklar ID, där hela bostadsköpet kan genomföras digitalt via Mobilt Bank ID. 

Bostadsrättsnytt har tidigare skrivit om konceptet BRF 2.0, som när det kom väckte en del frågor. Myndigheten Konsumentverket inledde också en granskning av det.

Inför denna artikel kontaktade vi Konsumentverkets pressavdelning för att höra hur det gått med granskningen ifråga, och fick till svar att den lagts ned. Ärendet avslutades då Konsumentverket inte kunde genomföra granskningen på det sätt som var tanken från början. Planen var bland annat att granska förhandsavtalen och dess villkor, men Well Fastigheter (Well Fastighetsutveckling AB) erbjöd endast bokningsavtal vid tiden för granskningen.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen