SSM får bygga bostadsrätter i Sjöstadshöjden

/assets/img/875653fb2a978c68_800x800ar.jpg
Mattias Lundgren, vd och koncernchef för SSM. Pressbild SSM
 

Bostadsutvecklaren SSM har tilldelats en markanvisning för 150 bostadsrätter i Sjöstadshöjden, Stockholm. Detta enligt ett pressmeddelande.

Stockholms stad har tilldelat bostadsutvecklaren SSM Holding AB en markanvisning för bostadsrätter och kommersiella lokaler i Sjöstadshöjden, ett område som ligger mellan Hammarby Sjöstad och Hammarbyhöjden. Totalt planerar SSM att bygga 150 bostadsrätter på platsen, där en del av dessa är tänkta att bli studentbostäder. Projekt bedöms som tidigast kunna vara färdigställt år 2027. Det framgår av ett pressmeddelande från utvecklaren. 

Projektområdet är tänkt att bli en länk mellan stadsdelen Hammarby Sjöstad i söder och norra delen av Hammarbyhöjden. I praktiken ska stadsdelarna sammanlänkas med hjälp av ett “urbant stråk längs med Hammarbyvägen”. Sjöstadshöjden uppges ligga nära Tvärbanan för den som vill ta spårvagn dit. Området ska också komma att ingå i utbyggnaden av tunnelbanans blåa linje. 
– Markanvisningen i Sjöstadshöjden ger oss möjlighet att utveckla prisvärda och yteffektiva bostäder i ett urbant område med goda kommunikationer, något som tilltalar vår målgrupp, säger Mattias Lundgren, vd och koncernchef för SSM, i pressmeddelandet. 

Totalt planerar Stockholms stad för 400 bostäder i området.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen