160 nya bostäder ska byggas i Rissne

/assets/img/mostphotos/rissne.jpg
Foto: Pressbild Veidekke
 

Bostadsbolaget Veidekke har fått klartecken att bygga 160 by bostadsrätter i Västra Rissne. Bostäderna ska byggas längs Kavallerivägen i Sundbyberg. Detta framkommer av ett pressmeddelande från Veidekke.

Detaljplanen för Veidekke Eiendoms bostadsprojekt i Västra Rissne, Sundbyberg, har vunnit laga kraft. Detta innebär att Veidekke nu kan börja bygga cirka 160 lägenheter utmed Kavallerivägen i Sundyberg. Byggstarten är planerad att börja innan 2020 är slut. Försäljningen drar igång under försommaren nästa år.
– Rissne är ett av Sundbybergs stora stadsutvecklingsområden och vi kommer att genomföra detta projekt i nära samråd med kommunen. De nya lägenheterna som vi utvecklar blir ett viktigt tillskott för att möta den stora efterfrågan på bostäder i området, säger Ann-Sophie Forsberg, affärsenhetschef Veidekke Eiendom, i ett pressmeddelande.  


De nya lägenheterna ska ligga i ett punkthus och tre lägre huslängor. Byggnaderna kommer placeras nära tunnelbana och framtida tvärbana. De framtida boende kommer ha nära till skolor och butiker samt flera idrottsanläggningar. Detta skriver Veidekke i pressmeddelandet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen