Ny brf planeras på Önsta Gryta

/assets/img/mostphotos/5984109-skyltning.jpg
Västerås. Foto: Mostphotos
 

HSB planerar för ny brf med 37 lägenheter på Önsta Gryta i norra Västerås. Kommunen beviljade nyligen bygglov för projektet.

Vid Västerås byggnadsnämnds sammanträde den 17 oktober beviljades bland annat bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med 37 lägenheter på Önsta Gryta. Bygglovsansökan för projektet har lämnats in av HSB Produktion i Mälardalen HB. Sara Almcrantz, byggchef på HSB Mälardalarna, berättar för Bostadsrättsnytt att lägenheterna som beskrivs i ansökan planeras bli bostadsrätter. Och bostadsrättsföreningen kommer att få namnet Brf Skogsgläntan.

Fastigheten som bygglovet avser finns på Önsta Gryta, efter avfarten från Norrleden, “med Önstavägen i väster och Älggatan i söder”. Där låg tidigare en Coop-butik.

Framtida Brf Skogsgläntan. Visionsbild/förslag från arkitektfirman MyArk Framtida Brf Skogsgläntan. Visionsbild/förslag från arkitektfirman MyArk

Enligt bygglovsansökan handlar det om 37 lägenheter som ska inrymmas i två flerbostadshus av typen punkthus, det ena med fyra våningar och det andra med fem våningar. Tanken är att varje hus ska byggas med balkonger och att husens fasader ska bestå av fasadtegel, med mörkgrå/svart färg i bottenplan och ljusgrå högre upp. 

Några ekonomibyggnader står också med i ansökan, bland annat en miljöbod och en lång carport. Utöver det framgår att ett växthus ska byggas på gården, och att parkeringsplatser för bilar och cyklar ska finnas på fastigheten.   

Ritningar och utformningsförslag i HSB:s bygglovsansökan har tagits fram av arkitektfirman MyArk AB i Västerås.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen