Säljstart för brf i Tullinge – med både villor, radhus och parhus

/assets/img/bilder_nyheter/obos_flygledartornet.jpg
3D-illustrationsbild från OBOS.
 

Denna vecka startade försäljningen av 29 bostadsrätter från OBOS, i form av villor, radhus och parhus. Planen är att de ska byggas i Tullinge utanför Stockholm.

En ny brf planeras i Rikstens Friluftsstad, belägen i Tullinge inom Botkyrka kommun och tätorten Stockholm. Bakom projektet står bostadsutvecklaren OBOS som redan uppfört två föreningar i området, med namnen Brf Kantarellbacken och Brf Flygledarkullen.

På platsen för nyproduktionen låg tidigare en gammal militärflygplats. Den nya bostadsrättsföreningen ska byggas på områdets högsta punkt, där det stått ett flygledartorn en gång i tiden. Och passande nog har föreningen fått namnet Brf Flygledartornet.  

3D-illustrationsbild från OBOS. 3D-illustrationsbild från OBOS.

OBOS nya förening är tänkt att bestå av 29 bostadsrätter i form av villor, radhus och parhus. Marie Persson, marknadskoordinator på OBOS, bekräftar för Bostadsrättsnytt att försäljningen av bostäderna startade den sjunde oktober denna vecka. 

Området ska även utrustas med fjärilsholkar, humle- och koltrasthotell, och en speciell plats för barnen i kvarteret.   
– Vi kommer också att anlägga en lekplats med flygplatstema, säger Johanna Sardi, projektutvecklare på OBOS, i ett pressmeddelande.

Tanken är att lekplatsen ska få ett klättertorn som påminner om ett flygledartorn, sittgungor i form av flygplan och gångstigar utformade som landningsbanor.

Brf Flygledartornets bostäder kommer att byggas i storlekarna 107, 120 och 137 kvadratmeter och  inflyttningen beräknas kunna påbörjas vid årsskiftet 2020/2021.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen