Planerade bostadsrätter i Alby blir hyresrätter

/assets/img/mostphotos/alby.jpg
Foto: Pressbild Titania
 

Det skulle blivit 242 bostadsrätter på Albyberget. Nu omvandlas de nybyggda lägenheterna istället till hyresrätter, då efterfrågan på bostadsrätter är för låg. Detta rapporterar Mitt i Botkyrka-Salem.

Det var i slutet av juli som fastighetsbolaget Titania meddelade att de nyproducerade lägenheterna i området Tingstorget på Albyberget skulle omvandlas till hyresrätter. De flesta av lägenheterna kommer att hyras ut genom Bostadsförmedlingen. En del av dessa bostäder ska öronmärkas för personer i åldrarna 18–25.
– Vi kan se att den lokala marknaden för bostadsrätter inte utvecklas lika snabbt som tidigare. För att området ska bli den levande stadsdel med sprudlande affärslokaler som vi lovat Alby-borna, ställer vi nu om till hyresrätter istället. Det blir oavsett en bra affär för oss, säger Titanias VD Einar Janson i ett pressmeddelande.


Att lägenheterna som varit tänkta som bostadsrätter blir till hyresrätter är inte ovanligt. I april i år köpte det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem upp 84 bostadsrätter i Bandhagen. I Jakobsberg skulle en blandning av bostads- och hyresrätter byggas av Stena Fastigheter, men till sist valde bolaget att göra alla lägenheter till hyresrätter, skriver Mitt i Botkyrka-Salem.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen