Alviks folkmängd ska bli tre gånger så stor

/assets/img/mostphotos/28531919-alviks-torg-i-stockholm.jpg
Alviks torg. Foto: Mostphotos
 

Vid år 2035 kommer de 1 800 bostäderna som byggs i Stockholmsförorten Alvik stå färdiga. Alviks befolkning kommer då vara tre gånger så stor som nu, skriver Dagens nyheter.

I Alvik i västra delarna av Stockholm planerar stadsbyggnadskontoret att bygga cirka 1 800 nya bostäder. Dessa bostäder ska rymma drygt 4 000 invånare. Enligt en undersökning från år 2014 om människors upplevelser i Alvik framkom det att området kring Alviks strand upplevs som ointressant och delvis otryggt. För att lösa detta problem ska trafiken minska, som nu upplevs dominerande i området.


Just nu finns många kontorsfastigheter i Alviksområdet, och de ska ersätts med bostäder, då man anser att bostadsbehovet är viktigare än att ha kvar kontorshus från 1980-talet. Dock ska några kulturhistoriskt intressanta byggnader få stå kvar, så som Sjöpaviljongen och Barnängsfabriken. Alviks torg kommer lämnas orört för tillfället, rapporterar DN.


Nybygget är planerat så att vattnet och den grönska som finns alltid ska vara synlig. I området ska även en grundskola, sex förskolor och nya lokaler byggas. Inflyttningen i de nya bostäderna beräknas ske tidigast 2025, och hela området ska stå klart år 2035. Då kommer Alviks drygt 1 600 personer ha blivit cirka 5 600 stycken.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen