Stockholm: Här färdigställs bostadsrätter 2019

/assets/img/mostphotos/23802401-lyftkran-over-stockhollm.jpg
Stockholm. Foto: Mostphotos
 

I år planeras över 16 000 bostäder att färdigställas i Stockholmsområdet, många av dessa är bostadsrätter. Det framgår av en kartläggning som SVT gjort.

Under 2019 väntas drygt 16 000 bostäder bli klara för inflyttning i Stockholms län. Det visar en kartläggning som gjorts av SVT Nyheter Stockholm. Bostadsrättsnytt har tittat lite närmare på några av dessa projekt, inom kategorin brf.

Söder om Stockholms innerstad, i Blåsut, ska HSB bygga klart Brf Stinsen, vars fastighet planeras bestå av 116 bostadsrätter med garage i botten. De boende kommer att erbjudas kostnadsfritt medlemskap i en bilpool för en period på cirka två år. HSB färdigställer även Brf Rallaren, med 141 lägenheter, i samma område.

Byggbolaget JM blir klara med 144 bostadsrätter, belägna vid Årstastråket i Söderort. Lägenheterna kommer i storlekarna ettor upp till fyror, och fördelas på tre huskroppar. Kvarteret har fått namnet Gavelhusen. Bolaget bygger även klart 174 bostadsrätter vid Bolinder strand i Järfälla. Det kvarteret har fått namnet Bolinder Terrass.

Svea Fanfar är ett bostadsprojekt vid Valhallavägen i Stockholm som byggs av bostadsutvecklaren Veidekke. Det ska innehålla 129 bostadsrätter när det är färdigt.

På Funäsgatan och Härnösandsgatan i Råcksta, Vällingby, tar Brf Wellingeby plats, med 152 lägenheter producerade av Hökerum Bygg.

Byggbolaget Peab uppför 100 bostadsrätter på Sätra torg, i södra Stockholm. Tillträdet är satt till årsskiftet 2018/2019. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen