Stockholm: Brf får Södertälje kommuns hållbarhetspris

/assets/img/skarmavbild-2023-02-06-kl.-11.15.28-1675682986.png
Vy över Södertälje kommun, kanalen samt Stadshuset exteriört. Foto: L.G. Foto / Södertälje kommun
 

Vinnaren av Södertälje kommuns hållbarhetspris för 2022 är Bostadsrättsföreningen Manegen, vilken beskrivs som ett föredöme i sitt arbete med att energieffektivisera och elektrifiera. Detta enligt kommunens hemsida.

Sedan år 2015 har Södertälje kommun årligen delat ut ett hållbarhetspris till en person, förening, företag eller organisation som jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor. Juryn består av Södertälje kommuns Hållbarhetsutskott och nyligen offentliggjordes pristagaren för år 2022: Bostadsrättsföreningen Manegen. Det står att läsa på kommunens hemsida.

Föreningen tilldelas priset för ett engagerat arbete inom dimensionerna ekologisk hållbarhet, social hållbarhet och ekonomisk hållbarhet.

Ur juryns motivering:
”Genom en mångfald av vardagsnära insatser, såsom installation av solceller och laddstolpar, tilläggsisolering, reducerad vattenförbrukning, återvinning utöver det vanliga, bokbytardagar, cykelfrämjande åtgärder och gemensamt trädgårdsarbete, visar årets vinnare att ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet går hand i hand.”

Verksamheterna Lebi Skol IF och Vårdinge Folkhögskola var också nominerade till hållbarhetspriset för 2022.

Kort om Brf Manegen
Bostadsrättsföreningen Manegen är en äkta förening och medlem i HSB, med 45 bostadsrätter i en fastighet på friköpt mark nära vattnet i centrala Södertälje (Stockholms län). Det framgår av uppgifter från bostadssajten Booli.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen