Brf fick för dyr elräkning i tio år

/assets/img/mostphotos/42016184-el.jpg
Foto: Mostphotos
 

I tio års tid fick en bostadsrättsförening felaktiga elräkningar. Nu har föreningen fått tillbaka den summan de felaktigt betalt, skriver SVT Nyheter.

En bostadsrättsförening i Östhammar fick dyra elräkningar från Vattenfall. Ordförande i bostadsrättsföreningen började titta närmare på vad som skett och märkte då att deras fastighet, med tolv lägenheter, såg ut att ha haft lika hög elförbrukning som huset mitt emot med 40 lägenheter. 


SVT Nyheter skriver att ordföranden kontaktade Vattenfall men fick där inget gehör för sin oro att något kunde vara fel. När det väl var dags för Vattenfall att byta ut den gamla elmätaren mot en ny upptäcktes det dock att ordföranden haft rätt – det var fel på mätaren och de har betalat för mycket i elkostnad. 


När felet uppdagats kunde Vattenfall betala tillbaka den summan föreningen felaktigt betalat, nära 775 000 kronor. För SVT berättar Vattenfall att denna typ av händelse är väldigt ovanlig och att de arbetar med att byta ut elmätare till en säkrare typ. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen