Malmö: Betydligt dyrare för brf:er med fjärrvärme från E.ON

/assets/img/13779370-malmo-pa-natten-2.jpg
Malmö nattetid. Foto: Johannes Erlandsson / Mostphotos
 

Vid årsskiftet höjer elbolaget E.ON fjärrvärmepriset kraftigt för bostadsrättsföreningar i Malmö och Burlöv. Detta enligt ett pressmeddelande från HSB Malmö.

Den första januari nästa år höjer elbolaget E.ON fjärrvärmepriset med 20 procent för fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar i Malmö och Burlöv. Detta enligt ett pressmeddelande från den ekonomiska föreningen, tillika kooperationen, HSB Malmö. Där framgår också att många medlemmar i bostadsrättsföreningar upplever en oro kopplad till höga elpriser just nu.
– Det är otroligt anmärkningsvärt att de höjer så här kraftigt. Det känns absolut inte rimligt och vi på HSB kommer att lyfta frågan, säger föreningens vd Michael Carlsson i pressmeddelandet.

HSB arbetar just nu på både lokal och nationell nivå för att boende i bostadsrättsföreningar ska inkluderas i ett högkostnadsskydd för elpriser. Detta som en följd av att Svenska Kraftnät fått i uppdrag av regeringen att utreda hur konsumenter och företag kan kompenseras för elpriser över en viss nivå.

Tidningen Svenska Dagbladet (SvD) har också skrivit om E.ON:s kommande höjning av fjärrvärmepriset. Av deras rapportering framgår bland annat att priserna för elbolagets fjärrvärmekunder i landet höjs med i snitt 13 procent vid årsskiftet. Förutom i Malmö, där priset för vissa företagskunder ökar med 20 procent, har bolaget kunder i Stockholm, Örebro och Norrköping. En orsak till de stigande bränslekostnaderna för fjärrvärmen uppges vara Rysslands krig i Ukraina. 

Enligt SvD kommer även andra elbolag justera upp sina priser för fjärrvärme den första januari, men ingen annan aktör höjer med mer än 8,1 procent. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen