Ny lösning kopplar elbilsladdning till bostadsrätt

/assets/img/infometric.JPG
Pressbild Infometric
 

Ett bolag inom energimätning har tagit fram en ny helhetslösning för individuell mätning av elbilsladdning kopplad till bostadsrätter.

Bolaget Infometric är verksamt inom energimätning och har utvecklat en helhetslösning som möjliggör individuell mätning av elbilsladdning i bostadsrättsföreningar. Det framgår av ett pressmeddelande med hänvisning till ett av bolagets blogginlägg.

I praktiken beskrivs lösningen fungera på liknande sätt som vid individuell mätning och debitering (IMD) för el och vatten. I detta fall levererar bolaget debiteringsunderlag för den elförbrukning som kan kopplas till föreningens laddboxar. I praktiken kopplas en specifik parkeringsplats med laddbox till en bostadsrätt, vars innehavare sedan får kostnaden för förbrukningen på sin lägenhetsavi. 

I blogginlägget finns också informationen att brf:er och samfälligheter kan få stöd av Naturvårdsverket till att skaffa laddboxar för eget bruk.

Infometric är ett bolag med verksamhet inom energimätning och levererar bland annat mätinsamlingssystem till fastighetsägare och elbolag. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen