Uppkopplad brf vann Egain Sustainable City Award

/assets/img/bilder_nyheter/brf-dragonen.jpg
Åke Wiklund, ordförande i Brf Dragonen med föreningens diplom.
 

En brf i Märsta har tilldelats utmärkelsen Egain Sustainable City Award. I motiveringen lyfts bland annat föreningens satsning på uppkopplade byggnader med proaktiv värmestyrning.

HSB Brf Dragonen i Märsta norr om Stockholm vann priset Egain Sustainable City Award september 2019, en utmärkelse som delas ut av bolaget Egain. Som belöning har ett diplom överlämnats och Egain ska även plantera 50 träd i föreningens namn. Det står att läsa i ett pressmeddelande från fastighetsförvaltaren. 

I motiveringen lyfts bland annat föreningens satsningen på uppkopplade byggnader med proaktiv värmestyrning, tillsammans med investeringar i förnybar energi som bergvärme, solceller och kyla från berget. Satsningen uppges ha gjort föreningens fastighet extremt energieffektiv och huset beskrivs som en av de mest hållbara flerbostadsfastigheterna i landet.
– Brf Dragonen vill vara med och göra det vi kan för att bidra till mer hållbara städer. För att vara med har vi utmanat både oss själva och våra externa leverantörer att tänka ett steg längre än gällande normer avseende till exempel energibesparande åtgärder, vilket har gett fantastiska resultat, säger Åke Wiklund, ordförande i Brf Dragonen, i pressmeddelandet. 

Egain har delat ut pris till kunder som utmärkt sig i kategorin energi- och miljöbesparing sedan 2011. Tidigare gick utmärkelsen under namnet Det Gröna Handslaget, men nu mera heter den Egain Sustainable City Award. Den nya versionen av priset instiftades i år och har sedan augusti delats ut månatligen. Idag kan vinnare koras även utanför bolagets kundkrets. 
– Egain Sustainable City Award är instiftat för att lyfta företag och organisationer som bidrar till att skapa den smarta, hållbara, staden. Vi har sedan 2011 uppmärksammat våra kunders energi- och miljöbesparing genom utmärkelsen Det Gröna Handslaget. Vi kommer fortsätta att lyfta våra kunders fantastiska arbete och får genom det nya priset en möjlighet att belysa goda exempel även utanför vårt verksamhetsområde. Vägen mot att nå de globala hållbarhetsmålen går genom den smarta staden och den resan måste vi göra tillsammans, berättar Viktor Vitell, Chief Marketing Officer hos Egain, för Bostadsrättsnytt. 

Han tillägger också att trädplanteringen görs i samarbete med organisationen Vi Skogen. 

Bolaget Egains verksamhet går ut på att leverera en mjukvara som hjälper fastighetsägare att digitalisera sin drift och genom det skapa en smart fastighetsförvaltning.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen