​HSB ställer om till eldrivna servicebilar i Göteborg

/assets/img/bilder_nyheter/fotograf-magnus-glans_03.jpg
Pressbild HSB. Foto: Magnus Glans
 

En majoritet av HSB:s bostadsrättsföreningar i Göteborg ska få service via eldrivna bilar. Det berättar Jens Holmberg, PR- och kommunikationsansvarig på HSB Göteborg, för Bostadsrättsnytt.

I Göteborg väljer HSB nu att ställa om sin fordonsflotta för serviceärenden till att bestå av fler eldrivna bilar. Enligt ett pressmeddelande från HSB Göteborg handlar det om 14 nya bilar av modellen Peugeot Partner Electric, vilka till hundra procent drivs av el. Bilarnas räckvidd är 17 mil och innan sommaren ska de ha integrerats i verksamheten.

Jens Holmberg, PR- och kommunikationsansvarig på HSB Göteborg, berättar för Bostadsrättsnytt att ungefär 70 procent att deras brf:er kommer att få service via de nya bilarna, vilket innebär cirka 250 brf:er av deras totalt 360 i Göteborg. Bland andra HSB Brf Öjersjö, HSB Brf Sandfallet, HSB Brf Furulund.

Att byta till eldrivna servicebilar tar HSB Göteborg ett steg närmare målet att halvera sina koldioxidutsläpp till år 2023. En annan åtgärd som vidtagits är att byta ut vissa av servicebilarna mot cyklar. Enligt pressmeddelandet har HSB Göteborg minskat sina utsläpp med 37 procent sedan 2008.

Utgångspunkter i deras hållbarhetsarbete är Agenda 2030 och FN:s globala hållbarhetsmål. En annan av HSB:s hållbarhetssatsningar i Göteborg är HSB Living Lab, en arena för forskare, utvecklare och innovatörer, vilket Bostadsrättsnytt tidigare skrivit om.

I HSB Göteborgs verksamhet ingår till exempel nyproduktion av bostadsrätter, och hyreslägenheter. Det är ett kooperativt bostadsföretag som verkar från Lysekil i norr till Kungsbacka i söder. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen