​Brf i Norra Djurgårdsstaden aktuell för Miljöbyggnad Guld

/assets/img/mostphotos/31640945-jeppe-heins-vattenpaviljong.jpg
Bostadshus i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm. Foto: Mostphotos
 

I Norra Djurgårdsstaden, Stockholm, har en bostadsrättsförening nu preliminärt fått certifieringen Miljöbyggnad Guld, skriver Fastighetstidningen.

Nu har Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn blivit preliminärcertifierad enligt kraven för Miljöbyggnad Guld. Det går att läsa på Fastighetstidningens webbplats. På föreningens innergård finns bland annat fågelholkar och biholkar för att gynna biologisk mångfald. Det planeras även för solceller och laddstolpar för elbilar, och ett stort utrymme för cyklar.
– Det kommer att finnas laddplatser för elbilar och rejält tilltagna cykelparkeringar och cykelrum. För att bidra till den sociala hållbarheten finns en stor, gemensam takterrass där de boende kan träffas och trivas tillsammans, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norrort och Brf Djurgårdsvyn, i Fastighetstidningens artikel.

På den gemensamma terrassen kommer föreningens medlemmar också ges möjlighet till att ha egna odlingar. Totalt har bostadsrättsföreningen 49 lägenheter. Enligt organisationen Sweden Green Building Council innebär certifieringen Miljöbyggnad att totalt 16 värden mäts, vartefter resultaten granskas av en tredje, oberoende part. Guld är den högsta nivån som en byggnad kan få. För att uppnå det krävs väldigt höga krav, som en radonhalt långt under det lagstadgade kravet. De boende och arbetande i huset tillfrågas också om inomhusmiljön.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen