Hemnet: Paradvåning i Luthagen mest klickad i Uppsala

/assets/img/skarmavbild-2023-04-17-kl.-13.36.46.png
Utanför Vasahuset i Uppsala. Foto: SkandiaMäklarna Uppsala
 

En paradvåning i Luthagen blev förra veckans mest välbesökta objekt på Hemnet bland utannonserade lägenheter i Uppsala län.

I Uppsalastadsdelen Luthagen finns det objekt som drog flest besökare på bostadssajten Hemnets sida för utannonserade lägenheter i Uppsala län under förra veckan. Det handlar om en paradvåning, upplåten med bostadsrätt, som har en boyta om 245 kvadratmeter i Vasahuset från början av 1900-talet. 

Objektet är till salu via SkandiaMäklarna Uppsala och utgångspriset är satt till 13 200 000 kronor, med en avgift till bostadsrättsföreningen på drygt 10 000 kronor i månaden.

Bostadsrättens salong. Foto: SkandiaMäklarna Uppsala Bostadsrättens salong. Foto: SkandiaMäklarna Uppsala

Bostaden har sex rum och ska vara belägen på våning två av fem med entré från två olika trapphus. I annonsen beskrivs lägenheten som en sekelskiftesvåning utrustad med tre balkonger, en kakelugn och en öppen spis. Vidare framgår att paraddörrar leder in till både matsal och salong med fiskbensparkett. I lägenheten finns också kök, en hall, kontor, klädkammare, badrum samt gäst-WC.

Bostadsrättens badrum. Foto: SkandiaMäklarna Uppsala Bostadsrättens badrum. Foto: SkandiaMäklarna Uppsala

En serveringsgång med bevarade snickeridetaljer sträcker sig från matsalen, förbi badrum och kök, bort till lägenhetens tre sovrum. Ett av dessa har kakelugn och utsikt över Vasaparken, medan ett annat har egen utgång till balkong.

Ett av lägenhetens sovrum. Foto: SkandiaMäklarna Uppsala Ett av lägenhetens sovrum. Foto: SkandiaMäklarna Uppsala

I skrivande stund har annonsen för bostadsrätten haft totalt över 40 000 registrerade besök på Hemnet, jämfört med knappt 4 000 för den näst mest klickade lägenheten.

Föreningen som bostaden finns i registrerades 2015, har totalt 39 lägenheter och ska enligt uppgift vara äkta.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen