Stockholm: Betydligt färre nytillkomna lägenheter på Hemnet

/assets/img/49894354-hanvterkargatan-i-stockholm-1679316041.jpg
Hantverkargatan i Stockholm. Foto: Maria Groth / Mostphotos
 

Hemnets utbud av nytillkomna lägenheter i Stockholms kommun var betydligt mindre i februari 2023 än under samma månad ifjol. Ett liknande mönster går att se i de centrala delarna av huvudstaden. Det visar ny statistik från bostadssajten.

Under februari i år uppgick antalet nytillkomna lägenheter på bostadssajten Hemnet, belägna i Stockholms kommun, till 1 425. Jämfört med samma månad ifjol då noteringen blev 2 150, så har antalet minskat med nära 34 procent. I flera delar av innerstaden syns ännu större nedgångar, exempelvis på Östermalm där antalet nytillkomna lägenheter sjunkit med 48 procent. 

Vid slutet av februari i år låg antalet nytillkomna lägenheter i Stockholms kommun på 399 i veckan. I mitten av mars noterades 426.
I januari 2023 som helhet tillkom 1 470 lägenheter i kommunen på sajten och samma månad ifjol var noteringen 1 890.

Samtidigt visar statistik över utgångspriser per kvadratmeter på en minskning med 5,7 procent på kommunnivå, jämfört med februari förra året. När det kommer till utvecklingen i centrala områden av Stockholm har utgångspriserna sjunkit på flera håll, på vissa mer än andra, samtidigt som en mindre uppgång noteras för lägenheter på Södermalm.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen