Allmännyttig fastighet i Järfälla såld till brf för 275 miljoner

/assets/img/b397ea3d-1e1a-4c6e-bbcb-63e972cbc19b.jpg
Brf Hårsta Backe. Foto: Olof Holdar / Järfällahus
 

En allmännyttig hyresfastighet i Järfälla utanför Stockholm har sålts till en brf för ombildning. Köpeskillingen uppgick till 275 miljoner kronor. Detta enligt fastighetens tidigare ägare, kommunala Järfällahus.

I oktober ifjol beslöt kommunfullmäktige i Järfälla (Stockholms län) att den allmännyttiga hyresfastigheten Jakobsberg 18:13 med 149 lägenheter, skulle säljas till bostadsrättsföreningen Hårsta Backe för ombildning från hyresrätter till bostadsrätter. Fastigheten tillhörde då kommunägda Järfällahus AB. Den sjätte april i år tecknades ett överlåtelseavtal mellan parterna och ägandet av fastigheten gick därmed över till föreningen. Det står att läsa i ett pressmeddelande från Järfällahus.

Ombildningen uppges ingå i kommunens plan för en större blandning av upplåtelseformer i Järfälla. 
– Vi är glada att få vara en del av ombildningarna i Järfälla och bidra till ett mer blandat bostadsbestånd i området. Varierade upplåtelseformer är positivt och bidrar till minska segregation och möjliggöra en bostadskarriär i sitt område, säger bolaget Järfällahus styrelseordförande Björn Lindforss (M) i pressmeddelandet.

Brf Hårsta Backe. Foto: Olof Holdar / Järfällahus Brf Hårsta Backe. Foto: Olof Holdar / Järfällahus

Utöver bostäderna kommer fastigheten Jakobsberg 18:13 med tre lokaler och 140 parkeringsplatser. Huset ska vara från år 1990 och finns på Dackevägen i Jakobsberg. 

Sveriges BostadsrättsCentrum (SBC) har utsetts till föreningens tekniska förvaltare.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen