Planer på stor ombildning i Hjällbo – kan bli 400 bostadsrätter

/assets/img/hjallbo_torg.png
Bild från Hjällbo. Pressbild Poseidon
 

I stadsdelen Hjällbo i Göteborg är planen att utvalda hushåll ska få erbjudande om ombildning via stadens bostadsbolag Poseidon. Totalt kan drygt 400 hyresrätter komma att ombildas till bostadsrätter, om hyresgästerna accepterar erbjudandet.

Göteborgs Stads bostadsbolag Poseidons planerar att erbjuda drygt 400 hushåll i Hjällbo att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter. Det står att läsa på bolagets hemsida.

I september ska ett erbjudandet om ombildning ha gått ut till 103 hushåll på Bondegärdet i Göteborgsstadsdelen Hjällbo och senare i höst är planen att ytterligare 300 hushåll i stadsdelen ska få samma erbjudande. Enligt hemsidan kommer berörda hushåll bjudas in till informationsmöten där Poseidon även svarar på frågor. Sedan ska hyresgästerna få ta ställning i frågan.

Poseidon ingår i Framtidenkoncernen som är en fastighetskoncern inom Göteborgs Stad. Bolag inom koncernen ska ha fått i uppdrag att “arbeta för ombildning i områden där hyresrätten dominerar.” Detta som en del i arbetet med att lyfta stadens särskilt utsatta områden.

Kritik har riktats mot ombildning som åtgärd i dessa områden, vilket Bostadsrättsnytt skrivit om tidigare. 


Tidningen Hem & Hyra var bland de första att rapportera om erbjudandet från Poseidon.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen