Hemnet: Ovanligt många lägenheter sålda i augusti

/assets/img/hemnet-aug-2021.png
Pressbild Hemnet
 

Förra månaden noterade Hemnet fler sålda bostadsräter på riksnivå än någonsin tidigare i augusti, så långt tillbaka som bostadssajten har en sammanhängande tidsserie.

Läget på bostadsrättsmarknaden i augusti påminner mycket om hur det var i våras, enligt statistik från bostadssajten Hemnet. Båda perioderna karaktäriseras av många sålda objekt och korta ledtider vid lägenhetsförsäljningar. 
– Det publiceras mycket bostäder och även om efterfrågan ser ut att ha minskat något är den fortsatt på en hög nivå generellt vilket är en förutsättning för dessa höga säljvolymer, säger Hemnets marknadsanalytiker Erik Holmberg i ett pressmeddelande från sajten.

Av de 20 871 lägenheterna som fanns till salu på bostadssajten förra månaden hade 11 077 publicerats i augusti, vilket är en ökning med sju procent jämfört med samma månad ifjol. Under augusti i år rapporterades 9 565 lägenheter in som sålda i landet. Försäljningsvolymen uppges vara fyra procent högre än under samma period förra året och den högsta noteringen som Hemnet uppmätt för månaden, i alla fall så långt tillbaka som “det finns en sammanhängande tidsserie”.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen