Mäklarbarometern: Fler bostadsrätter till salu

/assets/img/mostphotos/43097721-modern-stockholm-on-a-march-day-sweden.jpg
Stockholm. Foto: Viktor Karasev/Mostphotos
 

I SBAB:s senaste mäklarbarometer framkommer det att många mäklare tror på ett större utbud av bostadsrätter i landets tre storstäder. Samtidigt tror många på oförändrade bostadsrättspriser.

I den senaste Mäklarbarometern från banken SBAB har 220 fastighetsmäklare, verksamma i landets storstadsregioner, fått svara på frågor om marknadsläget tre månader framåt. Enkäten besvarades mellan 22 mars – 7 april. Av mäklarbarometern för kvartal två framkommer det att bostadsmarknaden nu går in i en period, april – juni, då det vanligtvis blir fler bostäder till salu. Nu tror fler mäklare att utbudet av bostadsrätter ökar i Stor-Stockholm, Stor-Göteborg och Stor-Malmö.


Samtidigt som fler mäklare tror på ett större utbud av bostadsrätter i storstäderna tror också fler att efterfrågan blir större. Ungefär hälften av mäklarna tror på en ökad efterfrågan i samtliga storstäder medan den andra halvan tror att efterfrågan på bostäder blir oförändrad.


Av mäklarbarometern framgår det också hur mäklarna i storstäderna ser på prisutvecklingen för bostadsrätter. De flesta mäklare tror att priserna kommer vara oförändrade. Något fler mäklare tror på en liten prisuppgång i Malmö jämfört med i de andra två storstäderna.

Källa: Mäklarbarometern SBAB, andel i procent.


Mäklarbarometern genomförs av Origo Group på uppdrag av SBAB.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen