Brf i Stockholm bjuder på en månads lokalhyror

/assets/img/skarmklipp11.JPG
Skärmdump Facebook
 

En bostadsrättsförening med fastighet på Fleminggatan och Fridhemsgatan i Stockholm bjuder sina lokalhyresgäster på en månads hyra. Det rapporterar KungsholmenDirekt.

I hörnet Fleminggatan/Fridhemsgatan på Kungsholmen i Stockholm har en brf valt att bjuda sina fem lokalhyresgäster på en månadshyra, för att underlätta deras situation i samband med coronautbrottet. Det skriver lokaltidningen KungsholmenDirekt. 

Många småföretagare har redan drabbats hårt ekonomiskt av det pågående virusutbrottet. Föreningen på Kungsholmen vill göra vad de kan för att underlätta lokalhyresgästernas situation och hoppas att fler fastighetsägare ska följa efter.   

En av föreningens styrelseledamöter har gjort offentliga inlägg på Facebook, under hashtaggen “brfbackar”, där han uppmanar andra att hjälpa småbutiker och företag i sina kvarter.  

– Vi har möjligheten att göra det för att vi har en bra ekonomi. Om de små företagen går i konkurs så är det dåligt för alla, bostadsrättsföreningen kommer ha lokaler som står tomma, säger han till Kungsholmen Direkt.

Idén att bjuda på en månads lokalhyra kom till under ett styrelsemöte och var ett förslag som samtliga var positiva till. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen