Mäklare i Västerås rankade efter inkomst

/assets/img/bilder_nyheter/Västerås_LM/StockholmLM/bjurfors_sept_2019.jpeg
Utanför Bjurfors kontor i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Västerås-mäklaren som deklarerade den största årsinkomsten ifjol jobbar för Bjurfors. Lokaltidningen VLT har listat de tio fastighetsmäklarna som tjänade mest i staden.

Vestmanlands Läns Tidning (VLT) har rankat de fastighetsmäklare som tjänade mest i Västerås enligt deklarationen 2019, som avser inkomster under 2018, och gjort en topp-tio-lista. I lokaltidningens urval har mäklare ingått som både är bosatta och verksamma i Västerås. Statistik som VLT tittat närmare på är summan av inkomst av tjänst och inkomst av näringsverksamhet under deklarationsåret 2019, vilket ska avse inkomster under år 2018. 

Högst upp på listan hamnade Bengt Hollaus som jobbar för mäklarbyrån Bjurfors och uppges ha haft en årslön på 1 005 400 kronor under 2018. 
– Jag har alltid jobbat extremt mycket, det är inget som kommer gratis, det är provisionslön för mäklare, säger han i en kommentar till VLT. Vidare berättar Bengt Hollaus för lokaltidningen att han jobbat i snitt 60 timmar per vecka genom åren, och att han fyller 65 i år. 

Mäklarna i Västerås som tjänade mest år 2018: 

Källa: VLT som tagit del av statistik från Taxeringskalender för Västmanlands län 2020. Listan ska avse deklarationsåret 2019, alltså 2018 års inkomster. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen