Landets toppmäklare 2019

/assets/img/lrg_dsc01238_.jpg
Pressbild från Hittamäklare.se
 

En fastighetsmäklare i Stockholm sålde för över 1,6 miljarder kronor under förra året. Han finns också högst upp på listan över toppmäklarna 2019, vilken sammanställts av Hittamäklare.se.

En ny sammanställning från jämförelsesajten Hittamäklare.se visar att de tre mest framgångsrika fastighetsmäklarna i landet år 2019 var verksamma i Stockholm.  

Högst upp på listan finns Richard Lagerling från Lagerlings fastighetsmäkleri, som under förra året sålde för totalt 1 662 650 000 kronor räknat i verifierade slutpriser. Han var också den som publicerat bostadsannonser till högst värde under 2019, och toppar listan för sjätte året i rad. Det framgår av ett pressmeddelande från söktjänsten Booli.  


Richard Lagerling från Lagerlings fastighetsmäkleri. Pressbild från Booli

På Hittamaklare.se finns mer information om mäklarna på listan. Där står till exempel att Richard Lagerling specialitet är större bostadsrätter på Östermalm och Djurgården i Stockholm. 

På andra plats över de som sålt för mest hamnade Bahar Nabavi från mäklarbyrån Innerstadsspecialisten. Hon har sålt många bostadsrätter i Stockholms innerstad och dess närförorter, och sålde för totalt 727 miljoner kronor under förra året räknat i verifierade slutpriser. 

Trea på listan blev Robert Nordstrand från Nordstrands Mäkleri, med fokus på Stockholms skärgård och Värmdö. Hans sålda objekt år 2019 uppgick totalt till över 695 miljoner kronor.

Daniel Adelsson från mäklarbyrån Bjurfors ligger som nummer fyra på listan och är verksam i Mölndal, Västra Götalands län. Totalt sålde han för drygt 575 miljoner kronor under 2019. 

James Khan från mäklarfirman Fastighetsbyrån tog hem listans plats fem. Han jobbar på firmans kontor i Bromma utanför Stockholm och sålde för drygt 566 miljoner kronor förra året.

Sajterna Booli och Hittamäklare ingår båda i Booli Search Technologies AB, som tillhandahåller produkter och tjänster med utgångspunkt i bostadsmarknaden. Bolaget är i sin tur är en del av SBAB. 


Källa: Hittamäklare.se

Hittamaklare har i statistiken som sammanställningen bygger på, valt att exkludera annonser som gäller nyproducerade bostäder.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen