Boappar ska informera boende om byggstök

/assets/img/bilder_nyheter/tmpl_uppsala_kommun.jpg
Pressbild från Uppsala kommun
 

Boende i stadsdelen Rosendal i Uppsala ska få information om lokala byggprojekt via appar. Detta enligt ett pressmeddelande från Uppsala kommun.

Det kan vara utmanande att bo på en plats där byggprojekten ständigt avlöser varandra. I Uppsala hoppas kommunen att ett nytt pilotprojekt ska kunna underlätta situationen för boende i sådana områden. Projektet inleddes i slutet av november och är ett samarbete mellan kommunen och leverantörer av boappar. 

Inledningsvis introduceras en app från Uppsalabolaget Tmpl, med boende i fastigheter tillhörande Wallenstam och Rosendal som målgrupp. Appen beräknas sammanlagt kunna nå 800 av stadsdelens totalt cirka 2500 invånare, och ska förse dem med praktisk information om förändringar i närområdet. 
– Det kan vara besvärligt att bo i ett område under byggskedet, men med rätt information nära invånarna vill vi försöka underlätta livet för Rosendalsborna. Nu blir det lokal information i rakt ner i fickan och vi är väldigt nyfikna på hur det tas emot, säger Erik Pelling, ordförande i Mark- och exploateringsutskottet på Uppsala kommun, i ett pressmeddelande.

I ett pressmeddelande från Tmpl står det att kommunen ska använda bolagets boendeplattform i ett år. Förutom att informera om olika byggnadsarbeten i stadsdelen, ska man via appen också kunna göra felanmälan till kommunen. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen