Rekordintresse för bostadsannonser

/assets/img/mostphotos/32971245-stockholm-operan.jpg
Foto: Mostphotos
 

Under förra veckan slog antalet besökare på Hemnet rekord med över tre och en halv miljon besökare. Detta är ett nytt rekord och en ökning med två procent jämfört med den tidigare rekordveckan, som var i maj i år. Detta skriver Hemnet i ett pressmeddelande.

Vecka 33 blev en riktig rekordvecka för Hemnet. Under veckan uppmättes 3 581 000 besökare, vilket är drygt två procent fler än under rekordveckan i mitten av maj i år.
– Under året har vi sett ett antal tecken på en piggare bostadsmarknad. Prisförväntningarna har ökat och budgivningarna har hettat till. Det är intressant att notera att även det generella intresset för bostadsmarknaden nu ligger på en ny rekordnivå, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet i ett pressmeddelande. 


Det är inte bara antalet besökare som slog rekord vecka 33. Även den totala tiden som spenderats på bostadssajten nådde nya nivåer. Siffran landade på 1,4 miljoner timmar, en ökning med fyra procent om man jämför med det tidigare rekordet. Det tidigare rekordet noterades vecka 19 i år.
– Vi har haft stort fokus på att förbättra vår tjänst vilket bidrar till fler besökare som stannar längre. Vi har bland annat jobbat med rekommendationer och skapat nya verktyg för bostadssäljare, säger Erik Segerborg produktchef på Hemnet.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen