Nu ökar efterfrågan på små lägenheter

/assets/img/mostphotos/11104067-linkoping.jpg
Studentstaden Linköping. Foto: Mostphotos
 

På sommaren brukar bostadsmarknaden vara lugnare än vanligt, med färre nya objekt och svalare budgivningar. Men en typ av bostad är högt eftertraktad även i semestertid – de små lägenheterna. Detta visar ny statistik från Booli.

Det som ligger bakom trenden med det ökade trycket på mindre lägenheter menar Booli är att antagningsbeskedet till universitet och högskola kommer mitt i sommaren. De framtida studenterna börjar leta bostäder innan terminen drar igång, och söker då främst efter ettor.
– Det både publiceras och säljs fler ettor än vanligt på studentorterna i samband med att antagningsbeskeden skickas ut. Trycket på små lägenheter ökar i juli när många studenter med kort varsel måste fixa någonstans att bo, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli i ett pressmeddelande. 


Boolis siffror visar att juli är en av de månader då flest ettor publiceras i de städer där det finns universitet och högskola. I Sveriges största städer finns dock alltid en hög efterfrågan på ettor. I augusti kommer det andra antagningsbeskedet och fler kommer börja leta bostad. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen