Få nya annonser för nyproduktion

/assets/img/bilder_nyheter/Västerås_LM/Sthlm_juni_2019/sickla_alle.jpeg
Bostäder i Sickla, Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Antalet annonser för nyproducerade bostadsrätter har varit ovanligt få hittills i år. Betydligt färre än under samma period andra år, som det finns jämförbar statistik för. Det skriver Hemnet på sin sajt.

Aldrig tidigare har det lagts ut så få annonser för nyproducerade bostadsrätter i Stockholm, som hittills under 2019. I alla fall inte under motsvarande period något annat år, som bostadssajten Hemnet har jämförbar statistik för. Det går att läsa på hemnet.se. Den uppåtgående trend som hållit i sig ett bra tag sedan 2017 verkar nu vara bruten.
– Nya annonser för nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län är hittills i år på den lägsta nivån så långt tillbaka som vi har en sammanhängande tidsserie. Vi ser att utbudet av nyproduktion i Stockholm också har minskat tydligt från toppen, framför allt för att det byggs mindre och därmed kommer ut färre nya bostadsrätter på marknaden, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet, i en kommentar på bostadssajten.

Från början av 2019 till i maj har 1 795 nya annonser för bostadsrätter publicerats inom kategorin nyproduktion i Stockholm, vilket är 57 procent färre än under samma period år 2017.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen